Wij vinden privacy enorm belangrijk. Wij proberen zo min mogelijk persoonsgegevens te verwerken. Voor de dienstverlening van de PakkettenFabriek ontkomen we echter niet aan het verwerken van enkele persoonsgegevens. Wij zullen er alles aan doen om persoonsgegevens te beschermen, of ze nou van klanten, eindgebruikers of medewerkers zijn.
In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we opslaan en waarvoor we ze gebruiken.

WIE ZIJN WIJ?
Wij zijn onderneming PakkettenFabriek VOF zoals ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 63981424.
Wij zijn gevestigd aan de Conservenweg 116, 2371 DT Roelofarendsveen. Je kunt ons bereiken via contact@pakkettenfabriek.nl of telefonisch via 085-3031478.

WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT DE PAKKETTENFABRIEK?
De PakkettenFabriek is een e-fulfilment specialist en maakt gebruik van magazijnsoftware voor webwinkels. Daarom verwerken we naast de gegevens van onze klanten, ook persoonsgegevens van klanten van de webshops die klant zijn bij de PakkettenFabriek.

Als je klant bent bij PakkettenFabriek verwerken we de volgende gegevens van je:

  • Naam- en adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres, internetbrowser en type apparaat en tot slot overige persoonsgegevens die je ons zelf per mail verstrekt.

Als je bij een webshop een bestelling plaatst die gebruik maakt van PakkettenFabriek, verwerken we de volgende gegevens van je:

  • Naam- en adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres, IP-adres, bestelgeschiedenis, overige persoonsgegevens die in het opmerkingen veld van een bestelling zijn achtergelaten en mogelijk overige persoonsgegevens die door de webshop worden opgeslagen in een bestelling.

Als je gebruikt maakt van onze website, verwerken we de volgende gegevens van je:

  • IP-adres, 
internetbrowser en type apparaat je bezochte pagina’s.

WAAROM WORDEN PERSOONSGEGEVENS VERWERKT?
We verwerken alleen gegevens voor zover dit nodig is voor onze dienstverlening. Als je klant bent van PakkettenFabriek, verwerken we je persoonsgegevens:

  • Om je de PakkettenFabriek dienst te kunnen leveren.
  • Om je updates te sturen over wijzigingen aan ons product of dienstverlening.
  • Om je ondersteuning te kunnen bieden en daarbij ook te verifiëren dat je bent wie je zegt dat je bent.
  • Als je bij een webshop een bestelling plaatst die gebruik maakt van PakkettenFabriek, verwerken we je persoonsgegevens in opdracht van de webshop. Zij zijn verantwoordelijk voor welke gegevens worden opgeslagen en waarom.

Als je gebruik maakt van onze website, verwerken we je persoonsgegevens:

  • Om inzicht te krijgen in het gebruik van onze website zodat we die kunnen verbeteren.
  • Om inzicht te krijgen in welke advertentiekanalen goed werken.
  • Om je vraag te kunnen beantwoorden of om je aanvraag voor bijvoorbeeld een demo te kunnen verwerken.

HOE LANG BEWAREN WE JOUW GEGEVENS?
Als je klant bent van PakkettenFabriek, bewaren we je gegevens zolang je klant bent van PakkettenFabriek. Ook bewaren we daarna je contactgegevens, zodat als je later opnieuw klant wordt we je beter kunnen helpen. Voor de financiële administratie zijn we verplicht je gegevens minstens 7 jaar te bewaren nadat je klant bij ons geweest bent.

Alle gegevens die jij in je PakkettenFabriek account opslaat, die wij dus hebben als “verwerker”, bewaren we totdat je die zelf verwijdert. Als je je PakkettenFabriek abonnement opzegt, verwijderen we alle data die je in PakkettenFabriek hebt opgeslagen na 30 dagen.

Gegevens over website-bezoekers bewaren we maximaal 14 maanden en maken we waar mogelijk (pseudo)anoniem.
Als je ons mailt, blijft de inhoud van je mail bij ons bewaard. Zo kunnen we later altijd opzoeken wat we hebben afgesproken.

BEVEILIGING VAN GEGEVENS
Wij zullen zorgdragen voor een adequate beveiliging van persoonsgegevens, zoals versleutelde opslag waar mogelijk en gebruik van TLS beveiligde verbindingen tussen onze servers en jou als gebruiker.
We zorgen ook voor passende organisatorische maatregelen om verlies of onrechtmatige verwerking te voorkomen. Ook als gegevens op servers van subverwerkers worden opgeslagen, zorgen wij voor adequate beveiliging en waarborg van privacy.

VERSTREKKEN VAN GEGEVENS AAN DERDEN
We zullen je persoonlijke gegevens nooit verkopen of verhuren. We verstrekken zonder jouw toestemming nooit persoonsgegevens aan andere organisaties, tenzij we dat wettelijk verplicht zijn. Wel maken we voor sommige delen van de applicatie gebruik van subverwerkers die daardoor technisch gezien ook toegang hebben tot gegevens. Deze organisaties zijn:

  • Picqer
  • Transsmart
  • B2C
  • DPD
  • Fedex
  • Valentijn & Volwater (boekhouder)

GEBRUIK VAN COOKIES
Wij maken gebruik van functionele cookies, bijvoorbeeld om te bepalen als welke gebruiker je bent ingelogd.
Daarnaast laden we Google Analytics, die zijn eigen cookies achterlaat. Dat lees je onder het volgende kopje.

GOOGLE ANALYTICS
Op onze website maken wij gebruik van Google Analytics om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt. Daardoor wordt je gedrag op onze website doorgestuurd naar Google. In het privacy beleid van Google vind je hoe je gegevens door Google Analytics worden gebruikt.

TOEGANG TOT JE PERSOONSGEGEVENS
Je hebt het recht ons te vragen welke gegevens we van je verwerken. Dit verzoek kan je schriftelijk indienen per e-mail naar contact@pakkettenfabriek.nl. We zullen vervolgens binnen 4 weken reageren.
Vervolgens heb je het recht om ons te verzoeken deze gegevens aan te vullen, te verbeteren of te verwijderen. Zolang het bewaren van deze gegevens niet wettelijk van ons wordt vereist.

Worden je gegevens in PakkettenFabriek bewaard omdat je een bestelling hebt geplaatst bij een webshop? Dan kan je deze verzoeken indienen bij de webshop, die zijn verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens.

KLACHTEN
Heb je een klacht over deze privacyverklaring? Dan ben je welkom die eerst aan ons door te geven. We beloven je klacht serieus te nemen.
Vind je dat we onvoldoende met je klacht doen? Dan heb je altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

WIJZIGINGEN AAN DEZE PRIVACYVERKLARING
Zodra de verwerking van persoonsgegevens wijzigt, zullen wij deze privacyverklaring bijwerken. Op deze pagina is altijd de huidige versie van de privacyverklaring te bekijken.

Heb je vragen over privacy bij PakkettenFabriek? Neem dan contact met ons op.

Laatste update: 01 juli 2019